Tallers

Els Corremarges oferim tallers per a tot tipus de públics i en diversos formats, on les plantes silvestres són les protagonistes

Formes part d’un equip docent que busca aprofundir en el coneixement del medi? Ets d’un Ajuntament o entitat i esteu muntant un esdeveniment? Vols fer una sessió de team-building a la teva empresa? O simplement vols passar una bona estona amb una colla d’amics o amb la família?

Poseu-vos en contacte amb nosaltres i en parlem!

DSC_0295e (1)

Herbari de plantes companyes

Ens iniciarem en la botànica agafant mostres representatives de diferents espècies per poder catalogar-les. A més d’aprendre a identificar les plantes, també descobrirem que algunes d’elles havien tingut molta importància en la vida rural tradicional i que d’altres han servit d’exemple pels invents més ingeniosos!

IMG_20200630_204615_HDR

Bombes de llavors

Les plantes es poden multiplicar de diferents formes. En aquest taller veurem tres maneres divertides de donar olor i color al nostre entorn més proper: murgons i esqueixos d’aromàtiques pel balcó i bombes de llavors per fer explotar la biodiversitat dels nostres carrers i places.

whatsapp-image-2020-11-29-at-15.25.24-1

Tints i pintures vegetals

A partir de les plantes que ens envolten, elaborarem pintures vegetals i tints medievals. Rematarem les nostres obres d’art amb diferents substàncies reactives que modificaran el color, com si fos màgia, iniciant-nos en els processos químics del color.

Jardí taula 2

Cuina silvestre

Tanquem-nos a la cuina una estona per experimentar! Provareu les herbes i els fruits de temporada, aprendreu diverses maneres d’utilitzar-los i descobrireu un nou món de sabors i textures.

IMG_20200622_125700

Ungüents

Descobrim les plantes remeieres que ens envolten i els seus usos. Amb elles podem elaborar olis i ungüents per guarir molèsties, dolors o ferides. Els ungüents i bàlsams son remeis fàcils de fer i d’utilitzar pels més petits, amb ajuda d’un adult es poden elaborar i guardar-ho a la farmaciola per utilitzar en afeccions comunes, com cremades, cops, irritacions o picades. En definitiva, la farmàcia també es troba al nostre entorn natural més proper!

IMG_20231007_155751

Aromàtiques amb els cinc sentits

Les plantes aromàtiques ens captiven per la seva fragància. Aprofitant la gran diversitat que tenim al nostre paisatge mediterrani, us atreviu a experimentar-les i a descobrir-les, amb els cinc sentits? Ens entrenarem a identificar-les través de diversos jocs i dinàmiques, i acabarem preparant alguna barreja per a facilitar-ne l’ús a la cuina.

art i etnobotànica

Art i etnobotànica

Fent servir diverses tècniques de dibuix, pintura i collage, jugarem amb els nervis i formes de les fulles, entendrem per què canvien de color a la tardor i coneixerem els noms, usos i històries associats als arbres de marge i de bosc. Sobre el paper anirem creant noves fulles i animalets colorits que ens podrem endur a casa!

62a4295

Tastos i degustacions

L’enxarxament i la intercooperació són eines essencials per a poder mantenir el bon viure de les comunitats rurals. Us proposem viure aquest enxarxament i tastar-lo en una experiència única: un tast i maridatge comentat de productes de la terra. Segons la temporada i les necessitats de cadascú, combinem els nostres productes silvestres amb els d'altres productores properes.

80-lmdoY

A fer conserves!

Recuperem els coneixements de quan no existien supermercats ni congeladors i aprenem a fer conserves. És important conèixer els trucs per a fer-les de manera totalment segura, alhora que les podem adaptar als gustos de casa.

INTERCOOPEREM

Scroll Up