Els Corremarges

Què fem?

Els Corremarges SCCL som una cooperativa de treball sense ànim de lucre. Desenvolupem línies d’activitats al voltant de l’etnobotànica, que és l’estudi de les relacions entre les societats humanes i les comunitats vegetals. El nostre objectiu és recuperar i promoure els coneixements populars sobre la vegetació, per tal de protegir i millorar la biodiversitat i fomentar el bon viure de les comunitats rurals.

Per recuperar els coneixements locals sobre les plantes, fem recerca en etnobotànica, entrevistant a la gent del territori i consultant els arxius i la bibliografia disponibles. Difonem aquests coneixements en els nostres tallers, xerrades, passejades guiades i altres activitats.

Treballem particularment sobre les plantes silvestres comestibles, i per això també som pageses, recol·lectores i elaboradores artesanes. Cultivem i collim flors, herbes i fruits, que utilitzem en les nostres activitats i esdeveniments. Elaborem i comercialitzem conserves artesanes amb fruits silvestres i oblidats. Col·laborem amb diversos restaurants de la nostra zona, amb ells organitzem esdeveniments i els aconsellem sobre la utilització de la vegetació silvestre a les seves cartes.

Som uns apassionats de les plantes i els seus usos, i també assessorem a particulars, entitats públiques i privades, per ajudar-los a utilitzar la vegetació local als seus jardins, parcs o espais verds. Així, seguim difonent els usos de la flora i avancem cap a una jardineria més sostenible.


Qui som?

Els Corremarges

Sòcies Treballadores

  • Natacha Filippi és doctorada en Història (Universitat d’Oxford) té un màster en Investigació Històrica (Universitat d’Oxford) i un màster en Història Contemporània (Sciences Po, París). S’ha dedicat a l’estudi de les tradicions democràtiques, les mobilitzacions col·lectives, la construcció de la memòria, l’etnobotànica i els canvis agrícoles. Des del 2013, treballa sobre la sobirania alimentària, l’agroecologia, l’etnobotànica, la recuperació de varietats tradicionals i el consum conscient a través de la formació a adults i infants, la recerca, la divulgació i l’elaboració de productes alimentaris.
  • Guillem Figueras Moreu és llicenciat en Història Contemporània i té un màster d’investigació en Història Contemporània (Sciences Po, París). Després d’una incursió en la docència i d’haver tastat el món de la traducció i l’edició, s’ha decantat per la vida al camp. Des del 2012, és recol·lector i elaborador de conserves. No ha deixat mai de realitzar activitats d’educació en el lleure i segueix participant en projectes de recerca i divulgació científica en els àmbits de la història local i l’etnobotànica.
  • Àngels Mata Sardà

Equip

  • Lídia Clares Silva

On som?

p1040401

La Sala de Comalats és un poblet situat a la comarca geogràfica de la Baixa Segarra, a uns 750 m d’altitud. Administrativament som a la Conca de Barberà, tot i que a aquesta zona se la coneix com els Comalats. Es tracta d’un conjunt de comes, que van de llevant a ponent, i que caracteritzen aquest altiplà, zona elevada entre la Segarra, la plana de Lleida i la Conca de Barberà.

Ens trobem a la part alta de la Vall del Corb, en una zona on es barregen les influències mediterrànies i continentals, fet que dona al mosaic agroforestal i la biodiversitat de la zona trets molts característics.

Aquí tenim la nostre seu, i és per aquí on recol·lectem i produïm la gran majoria de plantes i fruits que trobareu en les nostres melmelades i salses, i que provareu durant els nostres tallers.

 

 

INTERCOOPEREM

Scroll Up