Tallers

Oferim diversos tallers, tant per infants com per adults. Si teniu dubtes o no trobeu allò que cerqueu, poseu-vos en contacte amb nosaltres i en parlem!

Herbari de plantes companyes

Ens iniciarem en la botànica agafant mostres representatives de diferents espècies per poder catalogar-les. A més d’aprendre a identificar les plantes, també descobrirem que algunes d’elles havien tingut molta importància en la vida rural tradicional i que d’altres han servit d’exemple pels invents més ingeniosos!

Bombes de llavors

Les plantes es poden multiplicar de diferents formes. En aquest taller veurem tres maneres divertides de donar olor i color al nostre entorn més proper: murgons i esqueixos d’aromàtiques pel balcó i bombes de llavors per fer explotar la biodiversitat dels nostres carrers i places.

Tints i pintures vegetals

A partir de les plantes que ens envolten, elaborarem pintures vegetals i tints medievals. Rematarem les nostres obres d’art amb diferents substàncies reactives que modificaran el color, com si fos màgia, iniciant-nos en els processos químics del color.

Cuina silvestre i degustacions

Tanquem-nos a la cuina una estona per experimentar! Provareu les herbes i els fruits de temporada, aprendreu diverses maneres d’utilitzar-los i descobrireu un nou món de sabors i textures. Ho podem combinar amb una sortida de reconeixement passejant per l’entorn.
També presentem de manera pràctica el coneixement al voltant de les plantes espontànies comestibles i ho vinculem amb altres temes com el canvi de model agrícola, la gestió ambiental de marges, la investigació etnobotànica i molts altres. Fem tallers de conserves, cuina participativa, showcooking i molt més!