Aquest Sant Jordi regala el nostre llibre! 

 Plantes i paisatge a l’ Espluga de Francolí. Una perspectiva històrica i etnobotànica.

Un món s’ha esvaït, però n’ha sorgit un altre. Amb aquest llibre ens endinsem dins la nostra relació amb el paisatge i el món vegetal, recorrent els segles per veure com ha evolucionat, i com ens pot guiar per decidir cap a on anem. Des dels gestos quotidians fins a l’imaginari més profund, us parlem de com les plantes ens han acompanyat, inspirat, alimentat i curat, com ens han fascinat i fet somiar.

Aquest Sant Jordi regala el nostre llibre! 

El podràs trobar a:

– La botiga del Museu de la Vida Rural

– La Baldufa de Montblanc

– La fleca l’Aresta de Santa Coloma de Queralt 

– La Liana del Territori d’Arbolí

– La Tradillibreria de Tona

– La Llibreria Índex de l’Espluga de Francolí

– La Llibreteria de Gelida

– També us el podem enviar directament a casa!

Antics cultius

Nou article sobre el maneig de la terra i l’evolució de la vida pagesa a través del segle 20, a la Vall del Corb! Forma part d’una recerca històrica i etnobotànica sobre antics cultius que estem iniciant i que enllaça amb la nostra última recerca. El trobareu en l’últim número de la revista La Peixara, accessible online a la web de l’Associació Vall del Corb: https://www.valldelcorb.cat/peixera/

Les Borges Blanques

Ja podeu reservar les vostres places per a la caminada etnobotànica i tast del pròxim dissabte 27 de maig. 

Una activitat organitzada pel grup de consum La Bajoca de Borges amb la col·laboració de l’ADPN La Banqueta, de Juneda, I l’Ateneu Popular Garriguenc.

Aportarem els coneixements i el saber fer de Corremarges.

L’activitat és gratuïta, corre a càrrec de les entitats, però per fer el tast es demana una aportació de *3€* per persona.

*PLACES LIMITADES!!!* Reserveu la vostra al següent enllaç: https://ja.cat/9yOxF

Paller de Fruits de Gaià (Bràfim)

La primavera desperta la terra i comença el llarg camí que ens durà els seus fruits. 

El proper 27 de maig vine al paller de Fruits del Gaià a celebrar que ja som primavera amb molta música, ballaruca, bona teca i bon beure!!

18:00: Passejada etnobotànica i tastet silvestre amb Corremarges:

Cal inscripció prèvia al següent enllaç: https://forms.gle/491NKfjrDj2optAM6

Aportación: 7€

20:00: Concert de les Lulalum

Taquilla inversa: Aportació voluntària 

23:00: DJ Berta Sha

Paller de Fruits del Gaià (Bràfim)

https://maps.app.goo.gl/3JyG77sz5kaBUmBQ7

Més info a:  saraualpaller@gmail.com

Secció d´etnobotànica

Plantes amb històries #6 i #7! Parlem del sabor dolç de les plantes, del sucre (canya de sucre i remolatxa sucrera sobretot) i dels conflictes que ha generat aquesta passió pel dolç al llarg dels segles, de les plantes que s’amaguen darrere aquest gust tant addictiu. I també parlem de l’àcid, dels vinagres i de la fermentació, de l’agredolç tant característic de la cuina medieval. 

Escolta les nostres dues últimes seccions d’etnobotànica.

(Foto de jonça – Aphyllanthes monspeliensis, una flor dolça que al gent tenia costum de menjar mentre caminava / Foto d’agrella – Rumex pulcher, una fulla amb un gust àcid que trobem creixent de manera espontània en molts llocs).

Formació

Aquest dijous participarem en la formació de l’escola agrària de Manresa sobre cultiu i recol·lecció silvestre de planta aromàtica i medicinal.

En la nostra sessió treballarem la recol·lecció sostenible en finques de mosaic agroforestal.

La sessió consistirà en una visita a Vallbona de les Monges, en una finca on hem signat un acord de custòdia amb l’Olivera Cooperativa. Durant el curs parlarem de recol·lecció sostenible i custòdia del territori, avaluarem els recursos disponibles, dissenyarem un pla d’aprofitaments i veurem com definir i escalar un projecte de la recol·lecció a la comercialització. 

Ens fa molta il·lusió acollir els estudiants de l’Escola agrària de Manresa i aprofundir amb el tema de la custòdia agrària.