Productes en xarxa!

Aquest dissabte 28 fem triplet! Podreu adquirir els nostres productes a la parada de l’Aresta Cooperativa dins la 6a EcoFira del Camp de Tarragona a Valls, a la caravana-botiga de la Liana Espai del Territori a la II Mostra d’artesania, comerç i entitats de Santa Coloma de Queralt i també al Ponent Fest, a la parada de la Cooperativa Tres Cadires juntament amb la resta de productores del Mosaic de Secà!
🌈Fem xarxa amb productores i entitats transformadores del territori!

Mengem Garrigues ara és Mengem Ponent!

Ara som Mengem Ponent!

Després de 2 anys les productores de Mengem Garrigues decidim fer un pas més, fent repartiment setmanal a tot Catalunya i amb rutes pròpies a Ponent! També hem apostat per un canvi de nom que ens identifiqui millor: MENGEM PONENT.

Per celebrar-ho llancem un codi promocional vàlid fins al dia 31. Amb el codi MengemPonent10 beneficia’t d’un 10% de descompte en la teva compra.

Mengem Ponent, alimentem el territori!
🛒 www.mengemponent.cat

TROS FOOD VALL DEL CORB 2022

Un any més torna el Tros Food, la festa dels sentits de la Vall del Corb! Aquest any visitarem els pobles de Rocafort de Vallbona i Nalec en una ruta enogastronòmica amb vistes al Castell de Ciutadilla i el Santuari de la Bovera.

Aquest any, a més, per primera vegada el Trosfood és obert a tothom a la tarda per gaudir dels concerts! A les 13:30h podrem ballar amb DJ Robert Strongstone i més tard, a les 18:30h, comencen els concerts d’Oriol Serna i Ignorants.

Inscripcions a https://www.inscripcions.cat/trosfoodvalldelcorb2022

📆 21 de maig ⁣
📍 Rocafort de Vallbona

Secció “Plantes amb històries”: el món dels espàrrecs

Nova secció de Plantes amb històries a l’Altaveu de l’Espluga FM Ràdio! Aquest cop coneixem el llúpol, el gatmaimó, la vidauba, la briònia… Parlem de les plantes que es poden menjar com a ‘espàrrecs silvestres’, de les parts comestibles i tòxiques d’aquestes plantes i del que ens diuen sobre la pèrdua de coneixement etnobotànic.

Segona passejada etnobotànica amb Paisatges Cooperatius

Aquest dissabte 14 a les 10h, us esperem a la segona ruta sobre l’aprofitament de les plantes del nostre entorn amb Paisatges Cooperatius! En aquesta ocasió, descobrirem les plantes comestibles que ens envolten. La ruta tindrà lloc a La Sala de Comalats i, un cop finalitzada, farem el vermut i el bar Centro de Maldà ens oferirà un fantàstic dinar amb plantes comestibles!

Activitat gratuïta amb inscripció aquí.

Crackers d’ortiga

Heu tastat els crackers d’ortiga de l’Aresta? Aquest any hem iniciat un cultiu d’ortigues (Urtica dioica), entre d’altres per a que la fleca l’Aresta pugui elaborar aquests crackers boníssims! Juntes treballem per la recuperació d’aquesta planta menyspreuada, malgrat tenir unes propietats nutricionals (com el seu alt contingut en ferro i proteïna vegetal) excepcionals.ï

Per passar comanda, poseu-vos en contacte amb la Fleca l’Aresta!

Ens n’anem al Mercat de les Herbes de la Ratafia!

Aquest dissabte, ens veiem al 9è Mercat de les Herbes de la Ratafia!

Durant tot el cap de setmana hi ha moltíssimes activitats apassionants i amb nosaltres podreu participar a una passejada etnobotànica per descobrir la riquesa que ens ofereixen els recursos vegetals al nostre abast, acabant amb un tastet de productes de la Vall del Corb i Mosaic de Secà.

Al Parc de Sant Salvador de Santa Coloma de Farners, a les 17h. Sembla ser que les inscripcions estan completes (gràcies!) així que, a tota la gent inscrita, ens trobem allà!

Per Sant Jordi, regala etnobotànica!

Aquest Sant Jordi, us recomanem regalar la nostra nova publicació!

“Plantes i paisatge a l’Espluga de Francolí” és el resultat d’una recerca etnobotànica amb perspectiva històrica que parla dels canvis en els usos de la vegetació i en la nostra relació amb el paisatge.

El trobareu a la botiga del Museu de la Vida Rural, a La Baldufa de Montblanc, a la Llibreteria de Gelida, a la Llibreria Índex de l’Espluga de Francolí, a la Tradillibreria de Tona, a la Liana d’Arbolí, a la fleca l’Aresta de Santa coloma de Queralt… o us el podem fer arribar a casa!

Melmelades per la mona de Pasqua

Les nostres melmelades de fruits de marge acompanyen molt bé diversos plats i dolços. Per això, ara que a molts ens toca fer la mona i, si tenim sort, rebre’n una, què millor que utilitzar una de les nostres melmelades per la preparació?

D’entre totes les que oferim, us recomanem les de gavernera, mora i flors de saüquer per donar-li a la mona un gust diferent, però igual de dolç i deliciós!

Bon profit i bona Pasqua!