Melmelada de Figa

La melmelada més dolça i versatil, acompanya dolç, salat i el que convingui. Nosaltres utilitzem una combinació de figa blanca, verda i negra provinent dels marges dels conreus, resultat d’una selecció varietal amb segles d’història. Hi afegim molt poc sucre per deixar expressar tots els matisos del fruit.

Pot de 220 g.

Ingredients: figues, sucre de canya daurada ecològic i suc de llimones ecològiques.

La figa, adorada per totes les civilitzacions que l’han coneguda – de Mesopotàmia als Romans passant per la Índia –, sembla haver caigut en desgràcia en les darreres dècades. El seu problema també és la seva virtut: és fràgil, no aguanta el transport ni la càmera frigorífica, i per això sempre s’ha de menjar recent collida de l’arbre, ben fresca, madura i dolcíssima.

Com que les figueres són molt generoses en fruits, les figues són molt adequades per a fer-ne conserves. Tradicionalment, la figa s’assecava al sol per a tenir-ne tot l’hivern, i nosaltres també n’assequem gràcies als nostres assecadors solars!

La melmelada de figa és un veritable pecat. Nosaltres la fem amb el punt just de sucre, i emprant varietats oblidades d’arbres abandonats, feliçment retrobats als marges dels conreus.

INTERCOOPEREM

Scroll Up