Melmelada de Gavernera
Aquesta melmelada única, lleugerament àcida, amb aromes resinosos i florals, es menja a cullerades. Del fruit de la gavernera, també anomenat gavarra, gavarró, escaramuix, tapacul o gratacul, només se n’aprofita la polpa vermella que envolta llavoretes i pèls urticants. Aquesta substància és una bomba de vitamina C i el seu gust intens és inoblidable.
Pot de 220 g.
Ingredients: gavarres, pomes ecològiques, sucre de canya daurada ecològic i suc de llimones ecològiques.
La gavarra o grata-cul és el fruit de la gavernera, o roser bord (Rosa canina). Nosaltres el considerem el nostre tresor més amagat: és una bomba de vitamina C (20 vegades més que la llimona), té un gust immillorable i és abundantíssim a tot el país. El seu únic problema: dóna moltíssima feina.
Ens hem atrevit a treballar-la i n’hem fet una melmelada espectacular, barrejant-la amb pomes ecològiques. La seva acidesa i les seves propietats no us deixaran indiferents.