Activitats ja realitzades

Aquí trobareu algunes de les activitats que ja hem realitzat

2019

 • 6 d’abril, de 10h a 13h, a Fulleda (Garrigues): “Descobrim les plantes companyes del nostre entorn”, una passejada etnobotànica de 3 km per descobrir tota la riquesa cultural lligada a la vegetació del nostre paisatge. Aquesta activitat està inclosa dins l’agenda dels Espais naturals de Ponent.
 • 7 d’abril, a les 11h, a Belianes (Urgell): “Pensem l’enjardinament”, xerrada i procés participatiu per ajudar a definir l’enjardinament de la Plaça de la Marxa ecològica i per la Pau.
 • 13 d’abril a la jornada Eixarcolant d’Igualada (Anoia): Un any més serem a la jornada d’Eixarcolant, l’esdeveniment de referència de les plantes silvestres comestibles. No hi podíem faltar!! Durant tot el dia tindrem la nostra parada a l’espai mercat, amb les nostres conserves i altres experiments silvestres. Al matí ens encarreguem d’una de les passejades etnobotàniques, i a la tarda oferim un taller infantil al costat mateix de la nostra parada. La llàstima: que entre la parada i les activitats en què participem, no podrem assistir a totes les activitats que ens interessen! El programa és espectacular!
 • 14 d’abril, a les 12h, a Castellserà (Urgell): Taller de plantes espontànies comestibles dels horts, en el marc de la 2a Fira Viu l’hort. A l’hort hi creixen multitud de plantes que anomenem “males herbes”, però en realitat moltes d’aquestes són útils per una cosa o altra. De fet, n’hi ha un bon grapat que es poden menjar, i que tradicionalment es menjaven. En aquest taller descobrirem les principals plantes espontànies comestibles que creixen a l’hort a la primavera, aprendrem a reconèixer-les i acabarem amb un tastet que no us deixarà indiferents!
 • 19 d’abril a l’Espluga de Francolí, a les 11h, (Conca de Barberà): Taller de cuina silvestre per descobrir les herbes silvestres comestibles de primavera, al Museu de la Vida Rural.
 • 20 d’abril a Can Montmany, a la Serra de Collserola, a les 10h30: Ens apropem a la gran ciutat per participar en el cicle de 12 sortides naturalistes per donar a conèixer les flors de camp i de marge. Aquest cicle, organitzat per la Xarxa de custòdia del territori, servirà per a presentar la nova mini-guia del Toni Llobet: “101 flors de camp, de marges i vores de Catalunya que cal conèixer”. La sortida es farà per la finca de Can Montmany, a Valldoreix, cultivada pels amics de L’Ortiga.
 • 27 d’abril a L’Albi (Garrigues): Els amics del Parc de les Olors de Les Basselles, ens han convidat a participar com a guies de la 5a Caminada etnobotànica en homenatge a Joan Palau Gallart. Serà un plaer col.laborar-hi!
 • 4 de maig a Borredà (Berguedà): Passejada i taller de cuina silvestre al Jardí de Bauma, un raconet de món on la passió per les plantes s’ha convertit en jardí.
 • 5 de maig a Sta Coloma de Farners (La Selva): Passejada etnobotànica dins el marc del 6e Mercat de les herbes de la Ratafia. Compartim programa amb el Marc Talavera d’Eixarcolant, la Iolanda Bustos del Restaurant La Calèndula… Tot un honor!
 • 9 de maig, de 16h a 20h, a l’Escola Agrària d’Alfarràs (Segrià): Ponència teòrica i pràctica: “Conserves tradicionals i innovadores”, en el marc del curs “Elaboració de conserves vegetals”. Parlarem de les possibilitats que ens ofereixen les plantes silvestres per elaborar conserves originals (xarops, melmelades, conserves en sal, vinagre, almívar o aiguardent). Perquè de vegades, tornar a les tradicions és la opció més innovadora.
 • 18 de maig a Belianes (Urgell): Un any més participem en el Tros Food a la Vall del Corb, una experiència enogastronòmica que reuneix 7 cuineres, 9 cellers, 40 productores i 1 paisatge. No us ho perdeu!
 • 20 de maig a Cardedeu (Vallès Occidental): Show-cooking silvestre a l’espai agroecologic de la Fira de Sant Isidre.
 • 24 de maig a la Biblioteca central de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat): Xerrada “Plantes de vorera i males herbes d’horts urbans: el potencial comestible del vegetal urbà”. Les veiem cada dia, de camí per anar a la feina o per agafar el transport públic. Sota els nostres peus, amagades dins les més petites esquerdes, als escocells dels arbres, als descampats o en els bancals dels últims horts urbans, creixen una multitud de plantes espontànies comestibles. Aprendre a identificar-les, a comprendre les seves històries i a conèixer els seus gustos, encara que en molts llocs de la ciutat no les podem collir, ens farà veure amb uns altres ulls el paisatge urbà que ens envolta.
 • 31 de maig, a les 17h30, a la Vil.la de Gràcia (Barcelonès): “Descobrim i cuinem les plantes espontànies de primavera”, taller infantil al Casal Vil.la Urània. Es tracta d’un taller pràctic, on aprendrem a identificar algunes plantes espontànies comunes, tocant-les, olorant-les i provant-les. Tot seguit, elaborarem unes tapes silvestres que degustarem al final del taller.
 • 2 de juny a l’Estany d’Ivars i Vila-sana (Pla d’Urgell): Taller de cuina silvestre, a l’espai de Cal Sinén. Aquesta activitat està inclosa dins l’agenda dels Espais naturals de Ponent.
 • 8 de juny a Sitges (Garraf): Passejada etnobotànica i taller de cuina silvestre, amb col·laboració amb l’Aresta, a la masia de Can Girona.
 • 9 de juny a Argençola (Anoia): Com cada any serem al Mercat de les espècies d’Argençola, muntant la nostra parada de conserves salvatges i aprenent de totes les activitats que hi ha muntades aquell dia al bonic poble d’Argençola. Pels amants de les plantes, és una cita ineludible!

I abans…

> Passejada etnobotànica i taller de cuina al Paratge Natural de Poblet

> Taller de ratafia i licor de safrà a Santa Coloma de Queralt

> Xerrada i tastet a Castellserà

> Passejada etnobotànica i taller de cuina a la Fira del Medi Ambient de Tàrrega (2016)

> Xerrada, passejada etnobotànica i taller de cuina de primavera (Malla, Vilanant i Belianes)

> Diumenges etnobotànics a Rocallaura Cafè

> Tastet de plantes silvestres comestibles al Festival Ingravid de Figueras

> Passejada etnobotànica i taller de cuina a la Fira del Medi Ambient de Tàrrega (2015)

> Inauguració de la ruta “El Rebost de la Padrina” a Maldà

> Taula rodona “Gastronomia i Territori” al mercat de Santa Teca (Escornalbou)

> Jornada tècnica: “Botànica a la cuina. Espècies, herbes i flors” a Argençola

> Passejada, taller de cuina i menú silvestre a Selmella