Avui presentem el concepte “Obradors Agroecològics”

*I si els obradors poguessin ser la clau de la dinamització local?* Sobirania alimentària, comerç de proximitat, economia social i solidària, repoblament… *Vaja, que fet aquí, comprat aquí, sense explotació i apostant per la comunitat local.*  Fàcil, no? Endavant vídeo! Més informació (guia sobre els obradors agroecològics inclosa) a www.ruralitatscomunitaries.cat

RuralitatsComunitàries

L’impacte dels 𝐨𝐛𝐫𝐚𝐝𝐨𝐫𝐬 𝐚𝐠𝐫𝐨𝐞𝐜𝐨𝐥𝐨̀𝐠𝐢𝐜𝐬 en els territoris rurals “Són catalitzadors que ajuden a la dinamització territorial des de la cura per l’entorn, les persones i l’economia social” Llegeix a jornalpuntcat.

Parlem del cànem industrial

Saps que la paraula “borrassa” ve de “borra”, un tipus de fibra extreta del cànem?  En la nova secció #PlantesambHistòries, parlem del cànem industrial.  Si la planta és molt coneguda pels seus usos recreatius, han caigut en l’oblit molts dels seus altres usos.  El cànem industrial, molt pobre en THC, es cultivava en molts indrets de …

Aprenent de l’entorn! Cuina Silvestre en el nostre Projecte d’Aprenentatge i Servei

En el nostre últim taller trimestral, els alumnes de les vuit escoles participants en el projecte APS Natura Kilòmetre 0, han explorat el sabor de la natura amb la nostra Cuina Silvestre. Guiats pel nostre equip, cada infant ha tingut l’oportunitat l’elaborar amb un toc de creativitat, plats únics que han estat un veritable festí …

Els productes expliquen històries

Els productes expliquen històries, la força del treball i el valor de la terra; i representen tot això i molt més! Des de #ruralitatscomunitàries enfortim l’artesania agroalimentària per a fixar al territori el valor afegit associat a la producció d’aliments! Coneix més sobre el projecte a ruralitatscomunitaries.cat

Som Terra de Safrà

Aquest cap de setmana inicia la 10a edició de Som Terra de Safrà amb una xerrada i col·loqui amb el títol “La recuperació d’antics cultius de la Vall del Corb i la Baixa Segarra. Una projecció de futur”. Juntament amb @tresbrins parlarem sobre la recuperació del safrà a Santa Coloma i voltants, la ceba de Ciutadilla i …

24a Fira del Medi Ambient

Aquest diumenge vam estar fent una passejada etnobotànica seguint el Reguer de Tàrrega, descobrint les plantes i les històries que s’amaguen en cada racó. La passejada va acabar amb un tastet de plantes silvestres i productes de @flecalaresta @formatgesalbio @canmestre @alldebelltall. Gràcies a @ajuntamentTàrrega per convidar-nos a la 24a Fira del Medi Ambient!

Jornada de resultats del Projecte Singular

Dissabte 5 d´octubre vam celebrar la jornada de presentacions dels resultats del Projecte Singular #RuralitatsComunitàries! Les 7 cooperatives implicades en el projecte vam poder explicar les actuacions realitzades al llarg de l’any en els àmbits de l’accés a l’habitatge i dels obradors cooperatius agroecològics: L’acompanyament de casos pilot de cooperatives d’habitatge i de masoveria urbana. Els estudis …

FES, Festival d´Educació per la Sostenibilitat

Activitat del cap de setmana núm. 2!! Aquest cap de setmana també al Museu Terra de l’Espluga de Francolí també se celebrarà la sisena edició del FES, Festival d’Educació per la Sostenibilitat. Ens alegra tenir tantes activitats dedicades a les plantes, l’ecologia i la sostenibilitat. Els Corremages participem oferint un taller familiar de plantes aromàtiques on …

24a Fira del Medi Ambient de Tàrrega

Activitat del cap de setmana n°1!! Aquest pròxim cap de setmana se celebrarà a Tàrrega la 24a Fira del Medi Ambient. Ens trobareu el diumenge 20 a les 10 h del matí al Camp dels Escolapis on començarà la nostra passejada etnobotànica, que acabarà amb una degustació de mossets amb plantes silvestres i productes de proximitat. …

Presentem la conferència Fem memòria al programa De boca en boca

Avui hem participat al programa de Radio Tàrrega De Boca en Boca, per presentar la conferència del proper dimarts 15 d’octubre, a les 19h30, a la sala annexa de la Biblioteca Germanes Güell. Us convidem totes i tots a venir i participar a l’intercanvi de records i coneixements sobre el vincle entre plantes, agricultura i …

Dia Internacional de la Dona Rural

Per celebrar el Dia Internacional de la Dona Rural, el 15 d’octubre estarem a Tàrrega, organitzant una xerrada participativa sobre els vincles entre dones, agricultura i plantes a l’Urgell. Després de presentar els primers resultats de la recerca que vam iniciar l’any passat sobre aquest tema, obrírem un espai col·lectiu on podrem intercanviar records i …

Plantes amb històries: L´emborrarxacabres.

Engeguem una nova temporada de #PlantesAmbHistòries parlant de l’emborratxacabres, o roldor (Coriaria myrtifolia). Les seves fulles i branques tenen una alta concentració en tanins, i per això va ser aprofitat des de l’edat mitjana fins ben entrat el segle 19. Les fulles s’assecaven abans de portar-les en sacs fins a les adoberies de Reus i …

JORNADA GASTRONÒMICA DE LES PLANTES OBLIDADES

(28 de setembre, Igualada) Per fi arriba aquesta cita anual que ens agrada tant, aquest any sota un títol que ens encanta, LES MALES HERBES TAMBÉ ES MENGEN. Ens trobareu participant a dos espais: Serà un taller per experimentar amb diferents formes de pintar amb vegetals i a l’acabar prepararemun pigment vegetal que cadascú es …

Comença l’època forta de producció

Com ja sabeu els fruits que recol·lectem per elaborar les nostres salses i melmelades són majoritàriament silvestres, per tant, depenem del clima per a poder-los produir. Enguany, amb els 3 anys de sequera consecutiva que portem, hi ha molt pocs fruits i hi haurà productes que no podrem elaborar. Inclús patim per la supervivència d’algunes …

Jardí entobotànic del Museu Terra

Fa unes setmanes que hem tornat de vacances, però encara no havíem tornat a les xarxes! Avui compartim un article que hem publicat aquest estiu al n°9 de Milfulles, la revista d’etnobotànica de Flora Catalana. Hi expliquem com vam crear el jardí etnobotànic del Museu Terra, i que trobareu al jardí si l’aneu a visitar. …

XV Festa de l´all

Dissabte ens trobareu al mercat de productores de la XVa Festa de l’All de Belltall! Serà un bon moment per fer reserves de melmelades i salses per l’agost, us hi esperem!

Escornalbou 2024

Aquest dissabte 13 de juliol a les 13 h a Escornalbou 2024 estarem oferint el taller de preparació de remeis naturals.  🌿Podràs descobrir les plantes remeieres de l’entorn i els seus usos i amb elles prepararem diferents preparats per la farmaciola. Cal inscripció.

Passejada etnobotànica

Última activitat del curs! Aquest pròxim dissabte 29 a les 18.45 h tenim una altra passejada etnobotànica.  Aquest cop a les Borges Blanques.  Les passejades etnobotàniques són una magnífica ocasió per descobrir una nova manera de relacionar-nos amb les plantes que ens envolten.  Aprendrem a reconèixer les més interessants dins de les comestibles, les aromàtiques i …

Acció de comercialització

La xarxa Mosaic de Secà, formada per les cooperatives l’Aresta, Menjamiques, Els Corremarges, Tres Cadires, Fruits del Gaià i Soca-rel, estem unint esforços en una acció de comercialització conjunta per donar a conèixer els valors que ens uneixen, agroecologia, proximitat, economia social i solidària i implicació amb el territori, i que queden reflectits en els …

Plantes amb Històries amb una secció sobre el safrà

Tanquem la temporada de Plantes amb Històries amb una secció sobre el safrà (Crocus sativus) i el safranó, o càrtam (Carthamus tinctorius).  Expliquem els vincles entre aquestes dues plantes i com s’han cultivat i fet servir a Catalunya, repassant els seus usos com a colorants alimentaris, colorant per la roba i, en el cas del …

Reflexió col·lectiva sobre l’etnobotànica

El dia internacional dels museus vam tenir el plaer de conversar amb altres dones vinculades al Museu Terra, en una reflexió col·lectiva sobre l’etnobotànica i la seva capacitat a despertar la curiositat dels més joves sobre el món que els envolta.  La conversa ens va portar a parlar d’art i de plantes, de vincles comunitaris, …

PROJECTE ARCHBOTANKA

Engeguem el projecte ARCHBOTANKA amb universitats i jardins botànics de Catalunya, França i Sri Lanka.  Al maig vam rebre la visita de l’IPHES, del jardí botànic de Soller i de la Universitat de Peranediya al jardí del Museu Terra.  Després de la visita del jardí, vam compartir idees sobre com elaborar material didàctic i activitats …

14è Mercat de les espècies

Aquí trobareu un llistat de totes les parades que podreu trobar Parades:Parc agrari Conca ď Ódena@parcagrari_co Col·lectiu Eixarcolant@eixarcolant La Caseta Els Corremarges@corremarges Tradillibreria@tradillibreria Mis amigos los fogones i PoetBarcelona@mis_amigos_los_fogones Melmelada de Montalegre i Safrà tres brins@tresbrins@melmeladademontalegre Nerual Lab. Sabons@narual.lab Quiropràctic Igualada Coses del Món@cosesdelmon M. Pilar Casas. Golferichsolius Ecosetrill@ecosetrill Terra Viva@terraxviva El vergel de las …

Mercat de les espècies d´Argençola

Dissabte estarem tot el dia al Mercat de les Espècies d’Argençola!  Al costat de la parada de productes realitarem tallers familiars de descoberta de plantes aromàtiques al matí i a la tarda.  I com cada any, participarem a l’Alquímia de les espècies, amb l’elaboració d’un xarop de flors de romaní!  Ens hi veiem dissabte.

Tast de productes de Mosaic de Secà

L’amor pel territori arriba als prestatges dels teus establiments.  Per aquest motiu des de Mosaic de Secà, una xarxa de petites productores formada per @arestacoop @menjamiques @trescadires @fruitsdelgaia i @corremarges, estem fent una gira de tastos per donar a conèixer tots els productes dels projectes que en formem part.  Els tastos són una oportunitat per experimentar el valor …

Visita al jardí etnobotànic de l´Espluga de Francolí

Demà dissabte 25 de maig a les 11.30 h farem una visita comentada al jardí etnobotànic de l’Espluga de Francolí, per descobrir els usos, l’artesania, la mitologia i les històries que hi ha darrere de les plantes. Ara amb la primavera és el millor moment per visitar el jardí i veure la gran varietat de plantes …

CORRE VINYES

Aquest dissabte 18 també és la festa dels 50 d’anys de l’Olivera.  Participem fent una activitat molt dinàmica i experimental sobre plantes aromàtiques per aprendre a reconèixer les olors, anomenar-les i les seves utilitats.  L’activitats és gratuïta i no requereix inscripció prèvia. Si vols compartir un dia festiu en família o amb amics aquesta jornada …

Tros Food

Aquesta setmana estem de ressaca post-Tros Food. Aquest any les nostres melmelades acompanyaven un pastís de formatge de @casasomsomnis .  Va ser una dia fantàstic, orgull @lavalldelcorb. Aquí us deixem algunes imatges.

Portes Ofertes Tres Cadires

Les companyes de Tres Cadires amb qui compartim l’obrador organitzen una jornada de portes obertes! Una *oportunitat única* per veure i viure un obrador licorer agroecològic, cooperatiu i compartit. *Inscripció prèvia* amb places limitades per a les diferents activitats. portesobertes.trescadires.cat

Natura Km0

Avui us volem ensenyar com va avançant Natura Km 0, un projecte d’Aprenentatge Servei que estem duent amb 8 escoles del territori.  Aquest trimestre ens tocava fer tallers de millora ambiental de l’espai en custòdia, les accions es van determinar en funció de les problemàtiques detectades en el taller de sensibilització del primer trimestre. Vam …

Properes activitats

Bon dia família!!! La primavera ve carregada de vida i nosaltres venim carregats d’activitats així que us passem una versió actualitzada de les pròximes activitats. Desitgem que siguin del vostre gust i poder-vos veure les cares ben aviat. Salut i plantes!!

X Ecofira Valls

Aquest pròxim dissabte 27 d’abril a les 10.30 h súper esmorzar de productors/es del territori a la X Ecofira V fira de roba sostenible del Camp de Tarragona que es celebrarà a Valls. Podreu esmorzar tot tastant els nostres productes i els dels nostres companys/es de @arestafleca @la_segalla Oli d’amagat @especiesama.druidatgn i @menjamiques. També ens trobareu muntant parada així que podreu …

Festa del Parc de la Mitjana

Dissabte 27 a la tarda estarem al Parc de la Mitjana! Descobrim la vegetació del parc i els seus usos, les històries que amaguen els seus noms, el seu ecosistema i com ens poden donar pistes per entendre l’evolució del paisatge.  Ativitat gratuïta amb places limitades, inscripció en aquest enllaç https://tuit.cat/atfK0

Passejada etnobotànica a la Granja d´Escarp

Diumenge 21 ens veiem a la Granja d’Escarp! Començarem amb una passejada etnobotànica on ens endinsarem dins el món de les plantes espontànies, saltant de la identificació botànica a la mitologia passant per la cuina, les dites, els jocs i molt més.  Després elaborarem algunes tapes per ensenyar com es poden cuinar les plantes del …

Menjamiques explica el nostre projecte

Quan un projecte tan bonic com Menjamiques explica el nostre projecte al programa La Fonda del Pep Nogué, se’ns omple el cor d’il·lusió.  Gràcies Clara! Podeu escoltar-ho a partir del minut 12 del programa del 29 de març: https://www.ccma.cat/3cat/el-bacalla-gadus-morhua/audio/1202829

Properes activitats

Vols descobrir tot el que les plantes et poden oferir? Amb l’arribada de la primavera tenim un munt d’activitats programades! La natura està espectacular, després del recés de l’hivern ja és hora de començar a créixer, a brotar, a florir i és que aquesta època és ideal per poder treballar i parlar de les plantes.  …

EFÍMERA Ecofeminisme i art efímer

Aquest pròxim dissabte dia 6 d’abril ens tornareu a trobar Efimera, jornada d’ecofeminisme i art efímer de Tàrrega. Participem aportant els nostres coneixements i tècniques amb tints vegetals per la cobertura de la creació d’unes cabanes de bambú. Ens encanta poder oferir i fer descobrir la infinitud d’utilitats que tenen les plantes. Ens trobareu d’11 …

Plantes amb Històries

Ets una guixa de mal coure!  En la secció Plantes amb Històries d’aquest mes, parlem dels llegums secs i com han modelat el paisatge mediterrani.  Expliquem el procés de domesticació d’aquestes lleguminoses i compartim alguns usos i històries de les guixes, tramussos, cigronets, erb, veça, pedrerol i altres!  Ens podeu escoltar aquí:🔻 https://open.spotify.com/episode/085Ig2csHCQFFLEcvt5dqF?si=bc22990cfdde4d51

Visita dels estudiants del màster en Biodiversitat de la UB

Aquesta setmana hem rebut la visita dels estudiants del màster en Biodiversitat de la UB al jardí etnobotànic del Museu Terra.  Els hem guiat a través el jardí, explicant el procés de recerca que ha permès el seu disseny, parant en cada zona per explicar algunes de les plantes i ensenyar-los com realitzar una entrevista …

Taller de tints vegetals

Podeu endevinar quines plantes hem fet servir per tenyir aquestes teles?  Estem fent proves pel taller d’aquest dissabte a Tàrrega!  Aprendrem a tenyir amb plantes del nostre entorn, descobrirem el món dels mordents, dels tints i de la modificació de colors en teixits vegetals.  Apunta’t, les places estan limitades!

Per un món rural feminista!

Ens sumem a la #vagafeminista del 8M, per donar visibilitat a la dona en l’àmbit rural.  Reivindiquem el paper que ha desenvolupat des de fa generacions en la transmissió de coneixements etnobotànics i el sector agrícola. PER UN MÓN RURAL FEMINISTA!

Dues Pedres

Dissabte 9 estarem al Palau Robert, parlant de plantes en medi urbà, de pedra seca i de biodiversitat, dels lligams que els habitants de la ciutat han teixit amb les plantes, i molt més. Activitat gratuïta amb inscripció prèvia a la web de Palau Robert:https://palaurobert.gencat.cat/ca/exposicions/sala1/2023/dues-pedres/activitats/.  L’activitat està vinculada a l’exposició Dues Pedres – Paisatges persistents, …

ELS SALT 2024. Tanquem convocatoria

Ruralitats Comunitàries significa proposar solucions innovadores als problemes dels territoris rurals despoblats! Som un conjunt d’iniciatives de la Vall del Corb que ens hem unit per generar debat entorn del despoblament rural, enfortir la xarxa comunitària i acostar les alternatives viables.  Tenim com a objectiu vincular l’accés a l’habitatge en zones despoblades, a la creació …

Ruralitats Comunitàries

Ruralitats Comunitàries significa proposar solucions innovadores als problemes dels territoris rurals despoblats! Som un conjunt d’iniciatives de la Vall del Corb que ens hem unit per generar debat entorn del despoblament rural, enfortir la xarxa comunitària i acostar les alternatives viables. Tenim com a objectiu vincular l’accés a l’habitatge en zones despoblades, a la creació …

Torna EL SALT

L’ impuls en venda directa corresponsable que necessiten les petites productores! Data límit de presentació de candidatures 3 de març. Bases i formulari d’inscripció a http://comunitatscorresponsables.cat Enguany prioritzant en #obradorscompartits i projectes #coop.

Revolta pagesa!

Per nosaltres, la pagesia és una manera de viure humil, lliure i digna. És un compromís amb la societat forjat a través d’aliments saludables i de vida rural. Som pageses i ecologistes, perquè la pagesia és cuidar la terra, preservar-la, i millorar-la pels qui vindran després. Avui ens mobilitzem amb la pagesia, per canviar-ho tot!

A Plantes amb Història avui parlem d’alls

All de bruixa o all porrer, all despentinat o all de pastor, existeixen moltes espècies botàniques d’all silvestre a la Conca de Barberà, totes comestibles i molt atractives pels insectes. També s’hi cultiva la varietat local d’all de Belltall i, just al costat, la varietat local de la ceba de Ciutadilla. Les dues varietats són …

Projecte educatiu Natura Km0

Com ja sabeu Els Corremarges estem duent a terme el projecte Natura km0 amb vuit escoles del nostre territori. L’objectiu del projecte és sensibilitzar i fer participar l’alumnat de dues Zones Escolars Rurals en accions de conservació i millora de la biodiversitat a fora de l’aula. El trímestre passat vam començar amb el taller de …

Nova melmelada d´aranyons

Avui us volem presentar una de les novetats d’aquest any: la melmelada d’aranyons. Els aranyons són fruits de color blavós que es recullen a partir d’octubre quan comencen les primeres gelades: diuen que el gel els fa passar (una mica) l’astringència. El seu ús més conegut és per l’elaboració de patxaran tot i que antigament …

Bon inici d´any

Els Corremarges us desitgem un bon inici d’any. Esperem que l’any 2024 vingui carregat de noves iniciatives per millorar la biodiversitat, transmetre els coneixements nous i antics sobre les plantes, protegir els territoris rurals i custodiar el paisatge que ens envolta. Esperem que aporti moments per compartir, somniar i crear tot respectant el món natural …

Nou catàleg 2024

S’apropen les festes, i us volem presentar el nostre nou catàleg 2024. Hi trobareu salses i melmelades amb fruits que potser no heu provat mai. Endinseu-vos en el món dels gustos oblidats, regaleu productes agroecològics, feu reserves de conserves naturals per passar l’hivern tot ajudant a cuidar el paisatge que us envolta.Tant si ets botiga, …

Contra la bombolla especulativa al voltant de les renovables!

Demà el món rural s’aixeca contra la bombolla especulativa al voltant de les renovables! Denunciem l’assetjament que estem patint les zones rurals de Catalunya, especialment algunes zones despoblades i empobrides. No volem ser zones de sacrifici i exigim que la transició energètica es faci bé. Som víctimes de les portes giratòries. Fons d’inversió, Ibex-35 i …

Mostassa de Codony

Ja tenim aquí una nova fornada de la nostra meravellosa salsa de mostassa de codony.  El codony i la mostassa són una combinació perfecta, ja que la seva barreja dolça amb tocs àcid i afruitats dona com a resultat una salsa original i equilibrada.  Atreveix-te a canviar la teva mostassa tradicional per aquesta fórmula original feta amb productes de la terra. Comandes a …

Festa Arrels

Dissabte 2 de desembre venim al Poble Nou!  Com sabeu pugem poc a Barcelona, però l’any passat vam estar molt felices de poder compartir aquest dia amb vosaltres, així que tornem a la Festa Arrels!  Hi serem durant tot el dia, amb les nostres melmelades i salses (tornem a tenir salsa de magranes i mostassa …

Nova secció de radio: Plantes amb història

Sabies que les flors dels cards fins fa poc es feien servir d’oracles amorosos?  Coneixes les històries darrere el card beneït (Cnicus benedictus) i el card marià (Silybum marianum)?  Has sentit parlar de la llegenda del llangardaix que només combat la serp si té un panical (Eryngium campestre) a prop? Per què es diu que la carlina (Carlina acaulis) …

Al nostre municipi es busca tester!

ES BUSQUE PERSONES EMPRENEDORES PER L’ESPAI TEST DE PASSANANT I BELLTALL!! Oberta la *primera convocatòria* de l’espai test agrari de Passanant i Belltall. Un espai que se centrarà en cultivar l’all de Belltall, així com altres cultius complementaris a aquesta varietat local. LA CONVOCATÒRIA Fins quan?El termini finalitza el dilluns, 27 de novembre. Com presentar …

Aquest any és any de serves! 

Els que ens seguiu ja sabeu que les serveres no produeixen cada any, però aquest any hem tingut la sort de poder collir serves i aranyons!  Existeixen moltes varietats de serves, que atesten del seu cultiu i selecció durant segles.  Per poder elaborar la melmelada anem identificant les serveres que donen els fruits més gustosos, …

Les maletes del projecte Natura Km0

Avui us presentem les maletes viatgeres del nostre projecte NATURA KM0, que vam iniciar aquest curs amb les 8 escoles de dues ZER, la Zer Riu Corb i la Zer Guicivervi.Cadascuna d’aquestes maletes, preparades amb la Biblioteca Tirant lo Blanc de Belianes, ha viatjat fins a una escola amb llibres i altres propostes d’activitats. L’objectiu …

Plantes amb història

Nova secció de Plantes amb Històries! Parlem dels usos comestibles dels cards, dels que han estat cultivant al llarg de la història i dels seus usos tintorials. En la següent secció continuarem amb la família tant menyspreada dels cards i parlarem dels seus significats més simbòlics! En el següent enllaç podràs escoltar la secció https://open.spotify.com/episode/1qQBL83p0HDFGm6IhHIHkY?si=Y4rD-4PxRlSJZZeLW-vc8A

TALLER DE TINTS I PINTURES VEGETALS

Demà dissabte 28 d’octubre oferim una activitat més dins del conjunt d’activitats oferides pel Dia Internacional de les Dones rurals.  Aquest cop estarem oferint un TALLER DE TINTS I PINTURES VEGETALS on tindràs l’oportunitat descobrir quines plantes properes tenen propietats tintòries.  Ens trobarem a les 11 h del matí al local social d´Altet. Més informació – feminismes@tarrega.cat o per whatsapp a 649598303

FES Festival d’Educació per la Sostenibilitat

Aquest dissabte estarem al FES (Festival d’Educació per la Sostenibilitat) que organitza el Museu de la Vida Rural de L’Espluga de Francolí. Participem fent un taller infantil de plantes aromàtiques on experimentarem a través dels cinc sentits. No ens podem sentir més felices de formar part d´aquest festival que es duu a terme en el nostre territori i que aposta pel compromís amb la sostenibilitat …

NOU PROJECTE NATURA KM0

Ens fa molt feliços presentar-vos el nostre nou projecte NATURA KM 0 en el qual ja fa dies que treballem. L’ objectiu d’aquest projecte d’Aprenentatge i Servei és sensibilitzar i fer participar l’alumnat de dues Zones Escolars Rurals (Zer Guicivervi i Zer Riu Corb) amb un total de 8 centres educatius implicats, en accions de conservació …

Jardí etnobotànic

Aquest dimarts com cada mes vam estar al jardí etnobotànic del Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí.  Vam tenir una jornada intensa de manteniment però com sempre que hi anem ens fascina veure com les plantes i la biodiversitat van creixent i es van obrint pas.  També vam fer el manteniment anual de les plantes aquàtiques, ubicades al …

8a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades

Com cada any ens trobareu oferint dues activitats i amb la nostra parada durant tot el dia. 10h Passejada etnobotànica 15h Taller familiar: Juguem amb les plantes aromàtiques a la descoberta dels 5 sentits Inscripcions: https://eixarcolant.cat/pagines/jornada-gastronomica Què és la Jornada Gastronòmica? Un esdeveniment únic per (re)descobrir què són i per a què serveixen les plantes oblidades, perquè construir un …

Sortida etnobotànica Claravalls

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones rurals, els corremarges col·laborem amb diferents activitats organitzades per l’Ajuntament de Tàrrega. La primera activitat és una sortida etnobotànica on aprendreu a reconèixer i a utilizar les plantes més interessants: comestibles, aromàtiques, remires i màgiques, plantes útils al camp i a la Llar. Dia i hora: Dissabte, 30 de setiembre de les 11 a les 12.30h Lloc de …