Recerca

Analitzem el vincle entre els habitants d’un territori i el paisatge que els envolta, centrant-nos específicament en la vegetació. Introduïm en l’anàlisi les dimensions històrica i socioeconòmica per a explicar les dinàmiques que, al llarg del temps, modifiquen les relacions dels humans amb l’entorn vegetal.
Per a divulgar aquests treballs, realitzem tallers, participem en xerrades i redactem i publiquem articles i llibres.

Responem a consultes sobre etnobotànica, elaboració de conserves, recerca sobre història local, disseny de jardins amb varietats locals…

Actualment estem treballant en diferents projectes d´antics cultius, dones pageses i economies submergides de Tàrrega.

Publicacions sobre l'etnobotànica

Al desembre del 2021, hem publicat Plantes i paisatge a l’Espluga de Francolí. Una perspectiva històrica i etnobotànica amb el Museu de la Vida Rural. El llibre és el resultat d’una recerca etnobotànica a través d’una mirada històrica i parla dels canvis en els usos de la vegetació i en la nostra relació amb el paisatge.
Aquí en podeu consultar els continguts!

També hem publicat els següents articles:

Recol·lectar i conservar

Al juny del 2002 i en el marc del projecte Paisatges cooperatius, vam publicar la nova guia Recol·lectar i conservar. Guia de bones pràctiques per a la recol·lecció sostenible en el mosaic agroforestal. Aquí la podeu descarregar!

Programes de ràdio

Cada mes, a l’Espluga FM Ràdio, tenim una secció dins el programa L’Altaveu : “Plantes amb històries”. Allà, parlem sobre història, llegendes, gastronomia i coneixements al voltant de l’etnobotànica. Podeu escoltar els podcasts des de la web de la ràdio o consultant-los aquí mateix:

Rutes etnobotàniques

En el marc del mateix projecte Paisatges cooperatius, vam publicar un llibret amb tres rutes etnobotàniques a la nostra zona. El podeu descarregar amb pdf. També trobareu aquests i altres tracks al nostre perfil de Wikiloc.

INTERCOOPEREM

Scroll Up