Aranyons i serves!

Seguim amb les elaboracions de tardor: ja tenim a punt la melmelada d’aranyons i la melmelada de serves, dos dels nostres productes més originals, recuperant gustos oblidats i posant en valor fruits de tardor dels nostres boscos i marges! Aquest any hem tingut sort, ja que hem pogut collir aranyons i serves en quantitat malgrat …

Melmelada de gínjol

Continuem amb la recol·lecció de fruits i l’elaboració de melmelades! Reconeixeu aquest arbre? És el ginjoler, que trobem en alguns jardins de la zona. La seva fusta és molt preuada pels luthiers i músics ja que se’n fan gralles i altres instruments. El seu fruit, el gínjol, és boníssim i es pot menjar tant cruixent …

Tornem a l’Espluga FM Ràdio!

Nova temporada de Plantes amb històries a l’EFMR! Aquesta setmana conversem sobre la parra, la importància que ha tingut el seu cultiu a nivell socioeconòmic i paisatgístic, els usos que han pogut tenir les seves fulles, circells i fruits, parlem de l’arrop, de l’agràs i del canvi climàtic. Ens podeu escoltar aquí!