Última secció de plantes amb històries de la temporada!
Parlem de plantes salades i dels usos que han tingut.
Que visquin en zones de litoral (fonoll marí o salicòrnia) o sols salins de l’interior, com a les terres de Lleida (ensopegueres i salades com Limonium sp., Suaeda vera, Salsola soda), les espècies halòfiles han desenvolupat diferents mecanismes per sobreviure en sols particularment salats.
Algunes d’aquestes plantes són comestibles, d’altres medicinals, i d’altres, les barrelles, han servit per fabricar sabó i vidre!
A Catalunya, algunes d’aquestes barrelles s’han pogut cultivar i comercialitzar fins els segles 18 i 19.
Escoltan’s aquí: https://vu.fr/cCVz
La foto representa una herba gelada (Mesembryanthemum crystallinum) identificada a Guardamar del Segura durant les últimes Jornades d’Etnobotànica en Llengua catalana.
Les seves fulles són comestibles i medicinals i s’han fet servir per fabricar sabó.