L’amarg!

Aquest mes parlem de la nostra relació amb l’amarg a la secció Plantes amb Històries de l’Espluga FMR. Perquè ens agraden tant les begudes amargues? Quin amarg acceptem i quin ja no volem ni provar? Perquè es menjaven plantes silvestres amb un punt d’amargor a finals d’hivern? Quines tècniques culinàries tenim a l’abast per poder jugar amb l’amarg? Escoltan’s aquí! https://open.spotify.com/episode/6vQLMpTvJOZ3EsOanZxTmD?si=sDVtLAFwQtezgkbf-e9iFw&utm_source=whatsapp

La foto és d’una puntarella, també anomenada Catalogna a Itàlia (Cichorium intybus var. foliosum). Aquesta xicòria – espàrrec té un gust bastant més amarg que l’escarola. S’ha de deixar en remull en aigua freda, tallada a trossets, tirant l’aigua diverses vegades, abans de servir-la en amanida amb una salsa d’anxoves, all, oli i vinagre. És espectacular!

I tu, quin és el gust amarg que t’agrada més?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s