Per una transició energètica justa

Mantenir el cap dret, mentre ens estan aixafant.

Gaudir del paisatge que ens envolta, com si fossin els últims moments.

Submergir-nos en la bellesa dels marges on floreixen els ametllers, i negar-nos a acceptar el que ens ve a sobre.

Trobar-nos, trasbalsats, davant la incertesa de si podrem donar continuïtat a projectes de dinamització econòmica, social i cultural d’un territori poc poblat però viu i vibrant.

Podeu imaginar micropobles idíl·lics, béns culturals d’interès nacional, cabanes de volta i marges de pedra, zones de mosaic on encara subsisteix una gran diversitat de papallones, insectes i ocells, mamífers, rèptils i amfibis, envoltats de centenars d’hectàrees de plaques solars, sota un cel cobert d’aerogeneradors?

Podeu imaginar centenars d’hectàrees de terres de cultiu, que durant segles han alimentat la població local, i vides pageses, ara marejades pels imperatius de l’agroindustria, les càrregues burocràtiques, les plagues, el canvi climàtic, sacrificades demà per macroprojectes que no tenen res de sostenible?

Existeixen opcions per dur a terme, de manera ràpida, planificada i realment sostenible, una transició energètica justa en territoris rurals com la Vall del Corb.

Existeixen maneres de conciliar la sobirania alimentària i la sobirania energètica.

Deixeu-nos el temps d’impulsar-les, abans de sacrificar el paisatge que ens acull, les terres que ens alimenten, la biodiversitat que ens protegeix.

La foto és del poble on tenim la nostre seu, La Sala de Comalats, municipi de Passanant i Belltall. Com molts altres pobles de la Vall del Corb i altres comarques despoblades, les terres al seu voltant estan amenaçades per una allau de macroprojectes de plaques fotovoltaïques i aerogeneradors, en mans de multinacionals que menyspreen i assalten els territoris rurals.

#noensresignarem #transicióernergèticajusta #aixísívalldelcorb #protegimlesterresagràries #noalsmacroprojectes

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *