Qui voldrà viure sota un cel d’aerogeneradors, dins un mar de plaques solars?

⚠️ Dilluns a les 23h59 s’acaba el termini per presentar aŀlegacions a BCN Solar 1!
Ajuda’ns a aturar aquest projecte que és una agressió directa als nostres pobles i a les nostres vides, amenaçant els 3 principals recursos que tenim: les terres de conreu, el paisatge i el patrimoni natural i cultural.
🧄 Provocaria la pèrdua de 600ha de conreus. Dificultaria l’accés a la terra, el relleu generacional i tot el projecte de recuperació de la varietat local d’all de Belltall. La transició energètica NO pot anar en detriment de la sobirania alimentària.
⚡ Converteix el nostre paisatge de mosaic en un polígon industrial de generació d’energia. Afecta a més de 50 elements de patrimoni cultural i 50 km de marges de pedra seca.
🌿 Destrueix habitats naturals i afecta a espècies de flora i fauna en perill. La transició energètica NO pot anar en detriment de la biodiversitat.
🏡 Aquests últims anys estem aconseguint trencar les tendències de despoblament que persistien des de fa dècades. Amb aquest projecte, qui voldrà viure al mig d’un polígon? Qui voldrà viure sota un cel d’aerogeneradors, dins un mar de plaques solars?
👍 Hi ha alternatives: producció d’energia distribuïda per TOT el territori, prioritzant els espais antropitzats, prop dels llocs de consum. Actualment el nostre municipi de 170 habitants, amb 17 molins, ja produeix l’energia equivalent al consum de 10.000 habitatges.
✏️ Les al·legacions es poden presentar fins el dilluns 10 a les 23h59, si encara no teniu els documents envieu un correu a territorisostenibledelcamp@gmail.com

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *