Ens fa molt feliços presentar-vos el nostre nou projecte NATURA KM 0 en el qual ja fa dies que treballem.

L’ objectiu d’aquest projecte d’Aprenentatge i Servei és sensibilitzar i fer participar l’alumnat de dues Zones Escolars Rurals (Zer Guicivervi i Zer Riu Corb) amb un total de 8 centres educatius implicats, en accions de conservació i millora de la biodiversitat a fora de l’aula. 

Els alumnes es faran responsables d’un espai, el cuidaran, aprendran a conèixer-ne la biodiversitat i a millorar-la, i descobriran el patrimoni etnobotànic que amaga el seu entorn.

Per desenvolupar el projecte, s’utilitzaran dues eines:

– la custòdia del territori, on cada centre educatiu s’encarrega de cuidar un espai i on es realitzen tallers mediambientals per millorar-ne la biodiversitat (refugis per a fauna o enjardinament sostenible).

– els tallers d’etnobotànica, que permeten entendre de manera pràctica els vincles entre biodiversitat i patrimoni cultural (artesania, plantes comestibles i medicinals, tints, etc.).


Estarem col·laborant fins a juny 2025 amb aquests centres escolars. El projecte Natura Km 0 rep el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Amb el suport de:

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *