Contra la bombolla especulativa al voltant de les renovables!

Demà el món rural s’aixeca contra la bombolla especulativa al voltant de les renovables!

Denunciem l’assetjament que estem patint les zones rurals de Catalunya, especialment algunes zones despoblades i empobrides. No volem ser zones de sacrifici i exigim que la transició energètica es faci bé.

Som víctimes de les portes giratòries. Fons d’inversió, Ibex-35 i grans empreses fòssils s’interessen per aquest negoci, no per lluitar contra el canvi climàtic, sinó per a enriquir-se encara més i acaparar les subvencions públiques que paguem entre totes.

La majoria de macroprojectes preveuen ocupar terres de conreu: aquests són els llocs triats per les grans empreses per reduir els costos de la instal·lació, però el preu que en pagarem com a societat és infinitament més alt.

Amb el canvi climàtic que ja és aquí, no ens podem permetre perdre ni un pam de terra, la necessitem per assegurar la nostra sobirania alimentària, que és tant o més important que la sobirania energètica.

El canvi climàtic és només una de les potes de la crisi ecològica que vivim. La pèrdua de biodiversitat n’és una altra, també a Catalunya, en part a causa de la pèrdua d’hàbitats com els que representen la instal·lació de grans polígons de generació d’energia.

És absurd que, en nom de la lluita contra el canvi climàtic, ens carreguem la sobirania alimentària, la pagesia, la biodiversitat, el patrimoni, el paisatge…

Els opinadors i experts autoproclamats ens acusen de NIMBY. Ens diuen de fer igual que a la resta de l’Estat, que “sí que estan fent els deures”. Com si fos un model a seguir. Com si no existeixen d’altres models, d’altres llocs on la transició energètica s’està implementant de manera respectuosa i planificada.

Cada cop veiem + aerogeneradors parats perquè s’està produint més energia de la que consumim. El consum d’electricitat està baixant des de fa 15 anys, però ells segueixen amb la voluntat de produir més i més electricitat.

L’única solució és el decreixement i una implantació de les renovables al servei de la ciutadania. És urgent canviar de model.

Nosaltres serem a Belltall. I tu? Hi haurà 12 talls com el nostre de forma simultània a tot el país. Al món rural no volem ser una colònia energètica! Pobles vius, terra fèrtil i energia la justa.

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *