Activitats

No fa pas massa temps, les nostres àvies coneixien moltes de les plantes del seu entorn. Potser no en sabien el nom científic, però les usaven en el seu dia a dia. Algunes per menjar, d’altres per curar-se o per fabricar estris de tot tipus.

Mentre es perdia aquest coneixement, els pobles s’anaven abandonant. Avui sembla que tot el que no es cultiva són males herbes, hem oblidat que la roella es menja i ja no sabem quin gust tenen les serves.

Els Corremarges reivindiquem aquestes males herbes, aquests fruits oblidats que creixen als marges. Treballem per recuperar i difondre aquests coneixements, que ens ajudaran a canviar la nostra mirada sobre la natura i a mantenir vius els nostres pobles. Veniu a passar una estona amb nosaltres, compartirem coneixements i descobrirem plegats un nou món de gustos salvatges!

 

Oferim un ampli ventall d’activitats, entre elles…

 

Xerrades amb possibilitat de degustació

Ens desplacem a diferents pobles per presentar de manera didàctica el coneixement al voltant de les plantes espontànies comestibles, i com s’ha perdut o recuperat segons la zona. Vinculem aquesta temàtica, alternativament a les de canvi de model agrícola, gestió ambiental de marges, cuina amb productes de temporada, investigació etnobotànica, i molts altres temes.

I si ho desitjeu, podreu tastar unes tapes elaborades amb plantes silvestres!

Sortides etnobotàniques

Veniu a passejar amb nosaltres i us ensenyarem una nova manera de relacionar-vos amb les plantes que trepitgeu. Aprendreu a reconèixer i a utilitzar les més interessants: plantes comestibles, aromàtiques, remeieres i màgiques, plantes útils al camp i a la llar.

Tallers de cuina salvatge

Tanquem-nos a la cuina una estona per experimentar!

Provareu les herbes i els fruits de temporada, aprendreu diverses maneres d’utilitzar-los i descobrireu un nou món de sabors i textures.

Es pot combinar amb una sortida de reconeixement. Ens adaptem a tots els públics: del nen de P3 a l’àvia apassionada, del cuiner de microones a la gastrònoma més experimentada.

Jocs de marge

Fem tallers adaptats als més petits, on entendran la riquesa dels nostres marges jugant amb insectes i plantes.

Fabricarem xiulets, cordes, sarbatanes, utilitzant els recursos que tenim més a mà.

 

Poseu-vos en contacte amb nosaltres per a més informació, o per a concretar un taller a mida!