Jornada tècnica per la Fira del Medi ambient de Tàrrega

Diumenge passat, dia 4 d’octubre, vam tenir el plaer de participar a la 16a Fira del Medi ambient de Tàrrega, convidats per l’Escola agrària i en el marc del Pla anual de transferència tecnològica del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

La jornada tècnica sobre “Les plantes espontànies i els seus usos culinaris” va ser tot un èxit de participació, amb una vintena llarga d’assistents.

Vam fer una bona passejada pel reguer, per tal d’aprendre a reconèixer les principals espècies de plantes amb interès culinari que podem collir a la tardor. Tot seguit, un cop instal·lats a la sala d’actes del Consell comarcal, vam fer un petit taller de cuina i un bon tastet per acabar la jornada. Endevineu quines plantes hem utilitzat per a fer aquests plats?

812311700_103643

“Lo rebost de la padrina” ja és una realitat!

Estem molt orgullosos d’haver participat en aquest nou projecte, que es va inaugurar el passat dissabte 18 de juliol.

IMG-20150716-WA0000

Es tracta d’una ruta a peu, apta per a tots als públics, al poble de Maldà, a la comarca de l’Urgell.

La ruta comença a la Font Vella, i va fins a l’ermita de Sant Joan. Aquests dos indrets acullen una sèrie de 10 plantes emblemàtiques que empraven les nostres padrines, tant per a menjar com per a guarir-se. Uns panells explicatius us informaran del sentit d’aquesta ruta, i de les utilitats de les plantes escollides.

La tria es va fer després d’haver realitzat algunes entrevistes amb gent gran (i no tan gran) del poble de Maldà. A totes elles, moltes gràcies per la confiança!

Esperem que us agradi el recorregut, i que serveixi per enorgullir-nos una mica més de les nostres plantes, del nostre paisatge, i de la nostra gent!

Trobareu més informació a la pàgina web de l’Ajuntament de Maldà.

Taller-degustació a Barcelona

Per al proper dimarts dia 30 de juny, hem preparat un nou taller-degustació, aquest cop a Barcelona, en el marc del Festival Ingravid, a l’Arts Santa Mònica.

Com ho diu el títol, serà un taller amb degustació inclosa: estem preparant tot un menú per a fer-vos descobrir les possibilitats infinites de les silvestres culinàries.

Anem a la capital per a parlar d’herbes silvestres comestibles, ja que fins i tot enmig de la jungla urbana, hi podem trobar tot tipus de plantes comestibles! Això sí: el taller us pot servir per a reconèixer algunes espècies i donar-vos idees per a elaborar els vostres plats, però no pas per a collir enmig de la ciutat: eviteu tota zona contaminada, ja sigui pels tubs d’escapament com pels excrements d’animals domèstics! DSC_7999 Taller-desgustació de “males herbes” comestibles A càrrec dels Corremarges

Dia: Dimarts 30 de juny

Hora: 18 h

Públic: Per a tots els públics

Inscripcions a: malesherbesalplat@gmail.com  i tallers@festivalingravid.com

Preu: 12 € (Places limitades, inclou degustació)

Veniu a descobrir el món de les plantes silvestres comestibles!

Parlarem d’unes plantes que les nostres àvies coneixien, recol·lectaven i menjaven, però que avui en dia són considerades com a “males herbes”. Aquestes indesitjables que en general trepitgem, arrenquem o enverinem, en realitat són fonts inesgotables de sorpreses: són nous ingredients, nous gustos i textures que donaran personalitat als vostres plats. A més, són fonts inesgotables de nutrients, són abundants i gratuïts, i us forçaran a canviar la vostra mirada sobre el medi ambient.

Gràcies a jocs d’identificació i a la degustació de diversos plats elaborats amb plantes espontànies de temporada, podreu endinsar-vos en aquest món desconegut que no us deixarà indiferent.

Us hi esperem!

Presentació a Igualada

El proper 27 de juny, serem a Igualada, al Vadefoodies, 1er Festival de tendències gastronòmiques.

El nostre amic cuiner, l’Albert Marimon de La Cava de Tàrrega, farà una xerrada sobre “Producte de proximitat: territori i lògica”.

Nosaltres hi posarem el toc silvestre per amanir-ho bé amb unes bones herbes del marge!

5e Mercat de les espècies d’Argençola

El passat dissabte 13 de juny vam participar a la jornada tècnica “Botànica a la cuina. Espècies, herbes i flors”, que va tenir lloc a Argençola en el marc del 5e Mercat de les espècies. Va ser un honor per a nosaltres presentar una ponència, junt amb experts d’alt nivell com són l’Astrid Van Ginkel, l’Ugo D’Ambrosio Palau i l’Ana Maria Rovira. Nosaltres vam parlar de la nostra feina, amb una ponència sobre “Les plantes espontànies comestibles del marge a la taula: experiències de recol·lectors”.

El mateix dia, també vam muntar parada al Mercat de les espècies, presentant les nostres conserves i fent provar uns deliciosos pastissets d’ortiga.

Va ser una jornada molt enriquidora, plena de trobades interessants i de diàlegs fructuosos amb d’altres actors del mateix sector. Ben segur que l’any vinent repetirem!

5c3a8-mercat-de-les-espc3a8cies

Aqui podeu consultar la nostra ponència:

ponencia argençola 13-06-15