Estem d’aniversari!

Aquesta setmana celebrem un any com a cooperativa! Un any que hem pres la decisió de canviar de forma jurídica, un any d’assemblees i d’aprenentatges, de debats i de nous projectes, d’emocions compartides i de ganes de tirar endavant.
Un any de recol·lecció de fruits i herbes i d’elaboració de melmelades i salses, patint l’efecte de les gelades tardanes i de la sequera sobre els fruits silvestres i posant en marxa nous projectes per adaptar-nos a aquesta situació.
Un any fent tallers amunt i avall, canviant d’idiomes, canviant de temes i de públic, però sempre divulgant històries etnobotàniques que ens apassionen.
Un any donant a conèixer el nostre nou llibre i reentomant projectes de recerca, fent entrevistes i escoltant la gent, mirant l’empremta que deixem com a societat sobre el paisatge.
Un any dissenyant i mantenint jardins, seleccionant plantes, multiplicant-les i cuidant-les.
Un any intercooperant amb molts projectes afins, teixint vincles amb les amigues de Mosaic de Secà, Paisatges Cooperatius, l’Associació Vall del Corb i Aixopluc, buscant sempre engegar línies de suport mutu, creant espais per compartir.
Un any que ens ha tornat a convèncer que entrar en el món de les cooperatives de treball era una bona idea i que ens queda molt de camí per recórrer per tal d’aportar el nostre granet de sorra a la construcció d’un altre model de treball, de vida, de societat.
Gràcies a totes pel vostre suport durant aquest primer any, sense totes vosaltres no hauria sigut possible!

Ens n’anem a la 7a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades!

Aquest dissabte 17 de setembre serem a la 7a jornada que el Col·lectiu Eixarcolant organitza entorn les plantes oblidades.
Durant tot el dia tindrem una parada on vendrem les nostres elaboracions, però a més a més també realitzarem un taller familiar sobre art i etnobotànica, una passejada etnobotànica i una xerrada sobre la custòdia agrària.

A banda d’això, la jornada està plena d’activitats programades molt interessants i per a tots els públics, us animem a assitir-hi!!

Temporada d’elaboració de melmelades

Com cada final d’estiu, tornem a iniciar la temporada de melmelades i salses: recol·lectem fruits silvestres i els elaborem a l’obrador compartit de Tres Cadires. Mora, saüc, figa, gínjol, cireretes de pastor, serva, aranyons, prunes, gavernera, magrana… Ens encanta experimentar amb fruits silvestres!

Hem començat amb la recol·lecció de saüc que, com altres fruits aquest any, no ha sortit amb tanta abundància com habitualment, degut a la sequera que ens ha perseguit durant l’estiu. Això dificulta l’elaboració dels nostres productes però, per altra banda, també ens motiva a experimentar amb d’altres fruits que sí que trobem en abundància enguany, com és el cas de les serves!

Taller de conserves a l’MVR!

El proper 17 d’agost, tornem al Museu de la Vida Rural. Aquest cop, aprendrem a fer conserves per aprofitar l’abundància de verdures i fruites dels mesos d’estiu i gaudir-ne durant tot l’any!

Dimecres 17 d’agost a les 17h a l’Espluga de Francolí. Per a més informació i inscriure-us, entreu a la pàgina web del museu. Ens veiem allà!

L’estiu, moment d’investigar

Pels Corremarges, l’estiu és temps de recerca!
Després d’una temporada de primavera plena de tallers, activitats i xerrades, tornem a engegar una investigació iniciada l’hivern 2020-2021. Retornem a la recerca sobre l’all de Belltall que vam iniciar per recuperar la memòria etnobotànica i l’evolució del maneig d’aquesta varietat local. Ara alternem la feina d’enforcar amb entrevistes i visites als arxius, abans de posar-nos a donar forma als resultats.
Recorda que si t’agraden els alls, el dissabte 6 d’agost celebrem la XIIIa Festa de l’All del Belltall!

Pintem amb plantes a l’MVR!

El proper 3 d’agost, de 17h a 18:30h, ens trobem al Museu de la Vida Rural per experimentar amb tints i pintures vegetals! Explorarem les possibilitats que ens donen les verdures i plantes de l’hort a l’hora de pintar, tant pel que fa a les pintures com per als pinzells d’origen vegetal.

Trobareu tota la informació de l’activitat a la pàgina web del Museu.

Salses i condiments a l’estiu

Inspiracions culinàries i fresques per aquests dies de calor.

Amanida de llenties de Can Mestre, remolatxa i tomàquet de l’hort, tàperes de veí i formatge de cabra de La Segalla, tot plegat amanit amb la nostra salsa de magrana, que combina super bé amb els llegums secs!

Mercat nocturn de la Vall del Corb

Ja tens plans pel dissabte 16 a la tarda-nit? A la Vall del Corb organitzem un mercat de productores alimentàries i artesanes, amb tastet i música d’ambient. Els Corremarges hi serem tot el vespre amb la parada compartida de Mosaic de Secà. Si tens ganes de conèixer més el nostre projecte tot gaudint d’una copa de vi de la Vall, fes cap a Vallfogona de Riucorb a partir de les 19h i fins les 23:30h!