Celebrem el saüc al Mercat de les espècies d’Argençola

Ens hem passat els darrers quinze dies enfilant-nos als arbres, olorant la seva flor blanca, amb els dits plens de pol·len, remenant cassoles i bullint els pots al bany maria. Per nosaltres, finals de maig i principis de juny és, des de ja fa uns quants anys, sinònim de flor de saüquer.

Aquest any, però, per feina i d’altres circumstàncies, ens limitem a fer-ne melmelada. No en farem xarop ni xampanyet, no pas per falta de ganes, però el nostre temps és limitat i hem de prioritzar. A més, la primavera estranya que estem tenint ha avançat la floració ben bé quinze dies, i el que comptàvem fer més endavant, enguany ho haurem de deixar per l’any vinent.

La floració, com sempre, ha estat abundant, tot i el pugó, que ha envaït arbres sencers, i la trinxada de la neu primaveral del 25 de març, que va destrossar literalment alguns dels exemplars més majestuosos. A casa n’hem fet bunyols, hem fet un taller d’elaboració de magdalenes a l’escola de Sant Martí de Maldà, els cuiners de la Vall del Corb van triar la nostra melmelada de flors de saüquer per acompanyar un pa de pessic espectacular, que es va servir com a postres pel Tros Food d’enguany, que va tenir lloc a Rocallaura el passat dia 20 de maig, a Rocallaura Cafè hi tornen a fer la seva famosa crema catalana de flors de saüquer…

Som uns autèntics fans del saüquer, el nostre poble n’està molt ben fornit i cada any en fem nous experiments. Per això ens encanta que, enguany, el Mercat de les espècies d’Argençola, que tindrà lloc dissabte vinent dia 10 de juny, estigui dedicat a aquesta planta màgica amb possibilitats infinites a la cuina.

Com sempre, la jornada estarà plena d’activitats, tot el poble es guarnirà amb plantes i flors, hi haurà les parades del mercat, una jornada tècnica interessantíssima, els tasts d’Eixarcolant, tallers i demostracions de tot tipus… un munt d’activitats per a tota la família! Consulteu el programa, i veniu!!

Per fer-vos entrar ganes, us deixem amb el darrer experiment, elaborat per les companyes de l’Aresta en ocasió de la Fira del pa de Cervera. Us hem convençut?

 

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *