Recerca etnobotànica en curs!


Aquest any estem realitzant una recerca històrica sobre les plantes conreades o recol·lectades amb finalitats comercials, artesanals o industrials, des del segle 18, a la zona de la Conca de Barberà, Baixa Segarra, Muntanyes de Prades i Vall del Corb. Estem en la fase final de la recerca, però si teniu algun arxiu o sabeu d’alguna persona a entrevistar que tingui coneixements sobre els cultius del lli, el cànem, el càrtam, la roja, la galda, el roldor, el pelitre, les plantes tintorials, les plantes barrelleres, o el safrà, poseu-vos en contacte amb nosaltres!

Aquesta investigació s’inscriu dins el projecte d’Escola del Paisatge, i té com a objectius visibilitzar i analitzar la diversitat dels cultius, més enllà de la trilogia mediterrània, per ajudar a imaginar noves formes de diversificació agrària. L’Escola del Paisatge és un projecte impulsat pel Museu Terra amb la col·laboració de l’Aresta Cooperativa, El Reboll i Concactiva, i rep el finançament del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico.

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *