Fira Arç de fruits i herbes oblidades 2016

Aquest cap de setmana hem estat a Prullans, a la 3a Fira Arç de fruits i herbes oblidades.

Tot i que no vam poder assistir a totes les activitats previstes, vam gaudir d’allò més! El divendres vam escoltar els experts de la Universitat, en una jornada tècnica molt interessant sobre etnobotànica i plantes medicinals. Després, vam al·lucinar amb el menú silvestre organitzat per l’associació de Cuina pirinenca de Cerdanya, un veritable plaer pels ulls i el paladar. Realment els cuiners van fer una feina molt bona, treballant amb productes poc convencionals, amb un resultat realment satisfactori a tots els nivells. Felicitats!

 

Com sempre, el sopar-col·loqui va ser d’allò més agradable, molt bona companyia i conversa molt interessant, tant amb la gent del poble com amb els professors d’universitat.

El dissabte vam poder veure una estona la fira de productes oblidats, i una exposició remarcable sobre fruits i herbes de la zona. Finalment, vam poder escoltar una estona la taula rodona, on moltes dones grans (i no tan grans) de Prullans van compartir els seus coneixements sobre plantes i fruits medicinals. Va ser sensacional poder escoltar-les!

Tot i el programa ben fornit, vam voler escapar-nos una estona i fer vacances, ni que fos per mig dia! Així que el mateix dissabte al matí, vam anar d’excursió per la zona. I les vacances ens van donar més feina, ja que no ens vam poder estar de collir aquest fruits tan bonics, en una zona d’alta muntanya (2500 m), prop d’un estany, entre pins negres…

img_20160924_155958img_20160924_104927

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Un arbre fantàstic, carregat de fruits llampants i molt decoratius, amb un gust… molt especial, àcid com la llimona i més amarg que un pomelo… aconseguirem fer-ne alguna cosa? Ja us ho explicarem!

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *