Un mes de maig ple d’activitats!

Acaba de començar el mes de maig, el paisatge està cobert de flors, i nosaltres no parem!

A més de les feines del dia a dia, cuidar de l’hort i els camps i començar algunes elaboracions silvestres de primavera, el mes de maig es presenta ric en esdeveniments!

Començarem el dia 8 amb una xerrada a l’espai Pratdesaba de Malla, a Osona, on parlarem de les principals males herbes dels conreus, i de com utilitzar-les tot omplint la nevera. I és que no fa pas gaires anys, moltes d’aquestes herbotes entraven a la cuina, i aprofitàvem el moment de desherbar, birbar, o eixarcolar, per enriquir la nostra cuina amb tot un ventall d’espècies diferents.CABANYA DE PRATDESABA.08.05.16El cap de setmana següent ens trobareu de nou a prop de Figueres, a la Firaflor de Vilanant, on farem passejada i taller parlant de les amanides de primavera. Durant la passejada aprendrem a reconèixer les verdures silvestres més comunes, i després n’estudiarem algunes aplcacions a la cuina. Serà el dissabte dia 14, en el marc d’una festa de Sant Isidre reinventada en aquest llogaret encantador de l’Alt Empordà.firaflor-whats (1)

L’endemà diumenge dia 15, tornem a la nostra zona per oferir-vos un taller pràctic de cuina, en el marc de la XXXIIa Marxa ecològica i per la pau. Aquesta iniciativa dels joves del poble finalitza amb una bicicletada popular el dia 29, pero durant tot el mes de maig omple el bonic poble de Belianes de xerrades, tallers i tot tipus d’activitats al voltant de l’ecologia, el territori i el conflicte social. Per assistir al nostre taller, és indispensable que us apunteu. Podeu consultar el programa complet amb totes les activitats aquí.marxa belianes

El 21 de maig, participem en una activitat molt especial, amb els companys productors i cuiners de la Vall del Corb, una activitat en la que hem estat treballant des de fa mesos. És el TrosFood a la Vall del Corb 2016! Es tracta de la primera edició d’un recorregut dels sentits, una passejada gastronòmica de 8,5 km, on hem situat 7 avituallaments, cadascun amb un beure i un menjar exclusivament elaborat a la Vall del Corb. Per aquesta passejada tan especial, ens hem posat d’acord 5 cuiners, 7 cellers, i més de 40 productors de la Vall, per oferir el bo i millor de cada casa. Per a més informació podeu consultar el facebook de l’esdeveniment. No deixeu que us ho expliquin! Inscriviu-vos aquí!

AF_trosfood_a5Acabarem el mes de maig amb la nostra trobada habitual, i és que arriba la darrera sessió dels Diumenges etnobotànics de Rocallaura. Aquest cop, parlarem sobretot de les plantes espontànies per la cassola, és a dir, totes aquelles herbes que no són prou tendres per menjar crues, o aquelles que amb l’arribada de la calor, es van tornant més dures i és millor de coure-les. Per un dia, farem com si els Àrabs mai no ens haguessin portat els espinacs, verdura originària de l’Índia i que, tot i ser molt bona, ha provocat l’oblit i el menyspreu de tot un munt de fulles verdes boníssimes. Us esperem el diumenge 29 a RocallauraCafè, com de costum, a les 10h30!

affiche rocallaura 4 minbis

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *